Maize, kas stiprina garu, valsti un Latvijas tēlu

SIA "Lāči" dibinātājs Normunds Skauģis

Diez vai tālajā 1993. gadā SIA Lāči dibinātājs Normunds Skauģis varēja iztēloties, ka pēc divdesmit gadiem viņa maizes ceptuve iekaros Latvijas un starptautisko patērētāju sirdis un kļūs par to, kas mūsdienās asociējās ar īsto, dabīgo un, galvenais, Latvijas produkciju.

Nav šaubu, ka SIA Lāči ceptā maize ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām vietējā tirgū, – Lāču maize atrodama gandrīz visos lielveikalos Latvijā, bet pašam uzņēmumam ir astoņi savi mazumtirdzniecības veikali, kas piedāvā svaigāko maizi un dažādus oriģinālus Lāču ceptuves konditorejas produktus – cepumus, kēksus, tortes, kūkas, grauzdiņus un pat izsmalcinātas šokolādes konfektes. Kopumā uzņēmumā strādā vairāk nekā 200 cilvēki, kuri spēj izcept ap sešām tonnām maizes dienā un vēl daudzus dažādus konditorejas izstrādājumus! Iepriekšējos gados izstādes Zaļā nedēļa apmeklētāji jau varēja pagaršot īsto Latvijas maizi, SIA Lāči izstādes apmeklētājiem piedāvāja lielisku iespēju – iepazīt īstenu Latvijas garšu un smaržu.

Viens no SIA Lāči darba stūrakmeņiem ir seno latviešu maizes cepšanas tradīciju iedzīvināšana. Uzņēmums jau divdesmit vienu gadu palicis uzticīgs savām sākotnēji formulētajām vērtībām (inovācija, godīgums un taisnīgums) un attīstības vīzijai. Tas pavisam noteikti stiprina vietējo patērētāju garu un paver iespējas eksportam. Savukārt uzņēmuma uz attīstību virzītā vīzija stiprina arī valsti un tās ekonomiku, jo Lāči kvalitatīvo produkciju pašlaik eksportē uz tādām valstīm kā ASV, Krievija, Ukraina, Igaunija, Japāna, Lielbritānija, Somija, Nīderlande, sarunas notiek vēl ar daudzām citām pasaules valstīm.

SIA Lāči noteikti ir jābūt to Latvijas uzņēmumu pulkā, kas 2015. gada Starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē Zaļā nedēļa pārstāvēs Latvijas ražotājus un senas Latvijas lauksaimnieciskās tradīcijas. Tieši 2015. gada izstādē Latvija pieteiks sevi kā izstādes partnervalsts, līdz ar to pievēršot pastiprinātu uzmanību Latvijas kopstendam un tēlam kopumā.

Valsts tēlu spodrināt un ekonomiku stiprināt palīdz ne tikai Latvijas produkcijas eksports uz ārvalstu tirgiem, bet arī vietējo izejvielu izmantošana Lāču produkcijas gatavošanā. Apliecinājums Lāču maizes ceptuves kvalitātei ir 2006. gadā piešķirtais Zaļās karotītes kvalitātes karogs. Savukārt 2008. gadā Lāču maizes ceptuves saimniekam un maizniekmeistaram Normundam Skauģim tika piešķirts goda nosaukums Patriotiskākais uzņēmējs Latvijā. Uzņēmumu vadītāju reputācijas topā Normunds Skauģis divas reizes ir atzīts par Latvijas uzņēmuma vadītāju ar labāko reputāciju. SIA Lāči gatavoto maizi atzinīgi novērtējuši arī vācu žurnālisti, kuri ieradās darba vizītē Latvijā š.g. augusta beigās, lai iepazītos ar mūsu valsti un novērotu Latvijas intensīvo gatavošanos izstādei Zaļā nedēļa Berlīnē.

„Vācijā augstu tur godā amatniecību un meistarību. Mēs Lāčos kā Latvijas maizes cepēji un maiznieku meistaru brālības dalībnieki strādājam atbildīgi, neatlaidīgi izkopjam savu meistarību un apmācām jaunus zeļļus un meistarus. Šī būtu tā reize un vieta, kur savas prasmes ar savu produktu likt priekšā Vācijas prasīgajam pircējam. Ja valsts uzdevums ir sevi prezentēt tik lielā mērogā, tad maizniekiem tur jābūt klāt! Jo mēs esam stipri un lepni ļaudis!” tā stāsta ceptuves Lāči saimnieks un galvenais maizniekmeistars Normunds Skauģis par izstādi Zaļā nedēļa Berlīnē, kam jau nopietni gatavojas.

Priecāsimies redzēt Latvijas patriotiskāko uzņēmēju Starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē Zaļā nedēļa, kas norisināsies no 2015. gada 16. līdz 25. janvārim Berlīnē.